SPORTSIERAAD.NL

De collectie Sportsieraad is ontworpen en handgemaakt By Karin.

De collectie

De Bike-thing collectie is in 2007 ontstaan vanuit een grote passie voor de FIETS.
Al snel volgde de Sport-thing collectie.
Sinds 2008 zijn de sieraden verkrijgbaar via de website, maar daarnaast is Sportsieraad ook geregeld te vinden op beurzen en andere evenementen.
Waar? Dat kun je op de website zien onder Actueel : AGENDA.
Mocht je nu een leuk evenement organiseren, waar Sportsieraad tegen niet al te hoge kosten haar collectie kan uitstallen, laat het dan gerust weten.
De sieraden staan voor kwaliteit en duurzaamheid en niet onbelangrijk: draagbaarheid. Enige voorzichtigheid bij het dragen is wel geboden, het gaat tenslotte om een sieraad.

Kwaliteit

Hoe wordt Sportsieraad geproduceerd? Na het tekenen van een ontwerp van een item wordt er een perfect moedermodel in zilver gemaakt. Vervolgens gaat dit naar een Nederlandse gieterij die staat voor hoge kwaliteit. Deze maakt er een matrijs van. Is de matrijs gereed, dan krijgt het bedrijf opdracht om gietingen van het item in goud, zilver of brons te maken. Na ontvangst van de gietingen wordt verder in eigen atelier aan het item gewerkt. Daar wordt het sieraad ontdaan van de giethuid, worden eventuele onderdelen in elkaar gezet en wordt het item zo nodig voorzien van een oog, een sluiting en dergelijke. Na het nodige schuur- en polijstwerk is het sieraad pas klaar.

Duurzaamheid

Een sieraad is door het dragen aan slijtage onderhevig. Mocht het onverhoopt stuk gaan, dan is het te repareren door het te solderen of waar nodig onderdelen te vervangen. Alle reparaties worden in eigen atelier uitgevoerd. Zo kan een sieraad een leven lang mee.

Vakmanschap

Zoals je kunt lezen en ook kunt zien op deze website, vergt het vervaardigen van een sportsieraad veel tijd en inzet. Bij al het werk staan aandacht en liefde voor het sieraad voorop. By Karin staat voor vakmanschap!

Klanten

In de ruim tien jaar van het bestaan van de collectie heeft Sportsieraad al voor veel bekende bedrijven en sporters speciale sportsieraden ontworpen en gemaakt.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- In opdracht van de KNWU: Gouden bedels voor het Olympisch dream team van London 2012, bestaande uit: Marianne Vos,
  Ellen van Dijk, Loes Gunnewijk, Annemiek van Vleuten en bondscoach Johan Lammerts
- Een mooi aandenken aan het WK Italië 2013 voor het gouden damesteam, bestaande uit Marianne Vos, Ellen van Dijk,
  Anna van der Breggen, Loes Gunnewijk, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, Amy Pieters en Kirsten Wild.
- Ook bedrijven als de NTFU en PON behoren tot de klantenkring.

Ceylin Alvarado

Professioneel veldrijdster bij Alpecin - Fenix Team en sporttalent 2018 van Rotterdam-Rijnmond.
Europees kampioen U23  en  3e op het WK U23 van 2019
Wereldkampioen 2020

Ceylin_en_Karin_WK_medaille.jpg
ceylin_medaille.jpg
ceylin_2in1_nieuw.jpg
ceylin_3en4.jpg
Ceylin_set.jpg

Nadat Ceylin eerst zelf een bedel uit de Bike-thing collectie had gekocht (de racefiets met dichte wielen), heeft Sportsieraad speciaal voor haar in dezelfde lijn als de bedel een paar oorknoppen, een armband en ring ontworpen en gemaakt. Deze zijn overhandigd in het atelier in Rotterdam en blij dat ze was :-)

Mocht je ook op zoek zijn naar een speciaal aandenken aan een bijzondere sportprestatie of naar een mooi en waardevol cadeau voor een jubilaris met sportieve ambities en je vindt deze niet in de standaard collectie Sportsieraad, neem dan vooral contact op.
By Karin gaat met liefde elke uitdaging aan.

Jouw sport jouw passie, jouw sportsieraad!